Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Als mevrouw niet naar de winkel kan, komt de winkel gewoon naar mevrouw

Als ik bij mevrouw binnen kom, met mijn handen vol met nieuwe kleding op hangers, kijkt ze me vol verwachting aan. Ze weet dat ik vandaag niet alleen op bezoek ben om gezellig even bij te praten, maar dat we ook een serieuze ‘pas-sessie’ op ons programma hebben staan. Ik heb gehoord dat ze er erg naar uitkijkt!

Het is al jaren geleden dat mevrouw nieuwe kleren heeft gekocht. Niet dat ze dat niet wilde, maar het ging niet meer. Haar achteruitgaande geheugen en het verlies aan belangrijke vaardigheden mondde uit in de diagnose dementie en uiteindelijk in de opname in een verpleeghuis.

”Het is een feestje om de kleding met haar door te passen.”

Sinds begin dit jaar bezoek ik mevrouw wekelijks met o.a. de bedoeling om er samen af en toe op uit te gaan. Voor een kopje koffie op een terras, het doen van een boodschap of het kopen van kleding. Helaas brak, voordat we daar goed en wel aan toekwamen, Corona uit en kwam er een bezoekersstop. Dat betekende ook dat we ons bezoek aan de kledingwinkel moesten uitstellen. En omdat we alle risico willen uitsluiten is dat nog steeds geen optie. Vandaar het idee: `als mevrouw niet naar de winkel kan, komt de winkel gewoon naar mevrouw´. En vandaag is het zover.

Samen lopen we naar haar kamer en bekijken we de meegebrachte kleding. Ze is er helemaal klaar voor. Het is een feestje om de kleding met haar door te passen. Mevrouw geniet er van. Wat verrassend en leuk om te zien dat ze nog heel goed weet aan te geven wat ze fijn vindt zitten en wat ze wel of niet mooi vindt. Ze blijkt oog voor kwaliteit te hebben en heeft een uitgesproken mening over wat wel en niet bij elkaar past. Zo is er een setje dat ik haar erg mooi vind staan en ik complimenteer haar met hoe ze er uit ziet. Maar mevrouw beslist anders, ze vindt de print niet mooi en het moet weer terug naar de winkel. Uiteindelijk houdt ze toch een tweetal mooie sets over. Het stemt haar blij en mij ook, want ze ziet er stralend uit!

In mijn werk als Regionaal Cretio Partner begeleid en ondersteun ik mensen in veel verschillende situaties. De rol als personal shopper heb ik nog niet eerder mogen vervullen, maar het is een leuke ervaring die voor beiden positief uitpakt. Haar zelfstandigheid is ze dan grotendeels kwijt, haar scherpe oog voor kleurcombinaties en kwaliteit nog lang niet!

Heeft u hulp nodig of kent u iemand die hulp nodig heeft, neem gerust contact met ons op. Wij denken graag met u mee.