Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Je hoeft niet iedereen meteen aan de kerstdis uit te nodigen

Ongewild je zelfstandigheid verliezen door ouderdom, ziekte of een ongeluk. Vaak is dit aanleiding om hulp te (moeten) vragen. Dat lijkt logisch, maar is vaak verre van gemakkelijk. En dat terwijl anderen graag hulp bieden. Dat ligt nu eenmaal in de aard van het beestje, van de mens. En, volgens mij, is aandacht geven een van de meest eenvoudige manieren van hulp bieden. Iedereen kan dat. 

IKEA gebruikte een prachtige slogan: “aandacht maakt alles mooier”. Hoe waar! Niet alleen maakt het de wereld mooier voor degene die aandacht ontvangt, ook voor de gever. Ga maar eens na hoe het voelt om een ander aandacht te geven. Aandacht doet groeien.
Daar kunnen we over schrijven en praten, het op social media delen en de pers inlichten. Maar we kunnen het ook gewoon doen. Dus waarom dan niet beginnen met het goede gevoel door te geven? Simpelweg door aandacht met aandacht door te geven.

En zo kwamen we bij Cretio op de kerstactie
        ”Aandacht voor: Aandacht voor Aandacht.”

Dat gaat zo in z’n werk: rondom de feestdagen bellen de Cretio Partners 2 mensen op om ze fijne dagen te wensen. Deze kleine moeite, dat beetje aandacht, geeft veel plezier. Dit jaar vragen we aan de mensen die we bellen om deze aandacht weer door te geven en ook 2 mensen te bellen. En of zij dan ook weer twee mensen willen bellen. En dat zij ook weer twee mensen bellen.

Of het een witte kerst wordt weten we niet. Maar met deze actie willen we een sneeuwbaleffect creëren. Vijf minuten aandacht ontvangen én weer geven is volgens mij de ultieme kerstgedachte. Want geven ís het nieuwe ontvangen. Een gesprekje en aandacht voor een ander is immers nooit storend en bovendien verrijkt het ook nog eens jezelf.

Volgens mij kunnen we op deze manier de feestdagen met elkaar mooier maken. En alle dagen daarna