Zoeken
Sluit dit zoekvak.

MijnLevensDossier in de praktijk

“Voor mij hoeft dat nu niet meer uitgezocht te worden hè? Mijn nalatenschap gaat deels naar de dierentuin”. Zo eindigde mijn blog Geen testament en nu? van 31 oktober 2019. Hierin schreef ik over een 84-jarige man die ik na een doorverwijzing van een uitvaartonderneming in augustus 2019 heb leren kennen. 

Hij was heel erg op zichzelf en had geen vrienden en familie meer. Ik werd zijn vertrouwenspersoon en begeleidde hem met allerlei zaken. Hij werd mijn eerste cliënt. Zijn doel was dat hij met behoud van zelfregie zijn leven met een nieuw perspectief kon vervolgen. Helaas is hij onlangs, heel plotseling overleden.

Gelukkig had hij een testament laten opstellen, waarin hij mij als executeur had opgenomen om zijn nalatenschap af te wikkelen. Hoe fijn is het nu voor mij als executeur dat ik toentertijd samen met hem ook zijn LevensDossier heb gemaakt? Hierin hebben we alles vastgelegd over zijn verleden, zijn persoonlijke wensen, zijn financiële omstandigheden en zijn juridische zaken et cetera.

        ”Ik voel mij vereerd dat hij mij heeft toevertrouwd dat ik zijn nalatenschap ‘in zijn geest’ mag uitvoeren.

Zo was ik ook precies op de hoogte van zijn uitvaartwensen, wist ik dat hij gecremeerd wilde worden, welke uitvaartonderneming ik moest inschakelen en dat zijn as over zee uitgestrooid moest worden. Door zijn LevensDossier heb ik tevens een compleet overzicht van al zijn lidmaatschappen, abonnementen en zijn verzekeringen. Kortom alle zaken die van belang zijn om te weten.

Natuurlijk moet er nog best wat geregeld worden om aan al zijn wensen tegemoet te komen. Maar doordat er een testament en een LevensDossier was opgesteld zijn zijn wensen wel bij mij bekend. Ik voel mij vereerd dat hij mij heeft toevertrouwd dat ik zijn nalatenschap ‘in zijn geest’ mag uit voeren. En ja er gaat inderdaad een deel van zijn nalatenschap naar de dierentuin!

 

Heeft u het goed geregeld? Onze Cretio Partners helpen u graag verder met het opstellen van MijnLevensDossier.nl of bij een levensveranderende situatie. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.