Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Vóór dat het te laat is

Zojuist werd ik gebeld door een dame die mijn telefoonnummer heeft gekregen van een uitvaartorganisatie waar ik regelmatig mee samenwerk. Of wij van betekenis kunnen zijn bij het laten opstellen van een testament en/of wij een notaris kennen in de buurt van het ziekenhuis waar haar broer onlangs is opgenomen. De verwachting is dat hij op korte termijn komt te overlijden en hij wil graag nog een aantal essentiële zaken wijzigen in zijn testament. Er is haast bij. 

Ik schakel dan ook meteen met een collega in om te bespreken of zij kan helpen. Met wat tips uit het gesprek met mijn collega kan mevrouw uit de voeten. Helaas komt het overlijden veel sneller dan verwacht. Niet langer dan een dag na ons gesprek. Het testament is niet meer aangepast….

Een dag later word ik weer gebeld. Of wij van betekenis kunnen zijn bij een meneer die nog niet zo lang in een verpleeghuis woont. Hij gaat zienderogen achteruit en nu hij waarschijnlijk nog wilsbekwaam is kan er wellicht nog een testament worden opgemaakt. Er zijn namelijk belangrijke wensen die hij wil vastleggen. Dus er is haast bij. Natuurlijk gaan we ook hiermee aan de slag. Hopelijk kunnen we in deze situatie nog wél van betekenis zijn.

        ”Het komt wel, het loopt zo’n vaart niet. We horen het zo vaak.

Zomaar twee situaties binnen 1 dag. En dit betreft geen uitzondering. We krijgen hier vaker mee te maken. Mensen die hun uiterste wil al heel lang wilden vastleggen maar er niet toe kwamen. Het komt wel, het loopt zo’n vaart niet. We horen het zo vaak. Maar af en toe loopt het wel zo’n vaart en komt het dus niet goed. En kan datgene wat iemand zo graag had willen regelen niet tot uitvoering worden gebracht. Soms tot grote teleurstelling van de achterblijvers, want het is niet zelden dat daar moeilijke en verdrietige situaties uit kunnen voortkomen. Vandaar deze blog, om nog maar eens aandacht te vragen voor het belang van het laten opstellen van een testament. Regel uw zaken, vóór dat het te laat is.

Denkt u ook met enige regelmaat dat u uw testament nu echt eens moet gaan regelen of laten aanpassen maar komt u niet over de spreekwoordelijke drempel om dit op te pakken, om wat voor reden dan ook. Neem dan nu contact met ons op. Wij gaan graag met u in gesprek om  op een laagdrempelige manier uw wensen in kaart te brengen en om de gang naar de notaris makkelijker te maken.