Zoeken
Sluit dit zoekvak.

‘Haar zaakjes’ goed geregeld!

Ik word gebeld door mevrouw. Ze heeft mijn gegevens doorgekregen van de notaris. Of ik eens lang wil komen. Aan de telefoon hoor ik een energieke vrouw die ongevraagd aangeeft: “Ik ben al 83 jaar hoor, maar zo zie ik er niet uit”. Ik krijg er een glimlach van op mijn mond. Ik ga op bezoek bij mevrouw en inderdaad ze ziet eruit als een vrouw van 70. “Ja”, zegt ze “dit komt omdat ik elke dag aan yoga doe”.

Wat een mooie vrouw.  Ze is al enige tijd weduwe en woont nog volledig zelfstandig. De laatste tijd heeft ze echter moeite met lopen door een evenwichtsstoornis. Omdat ze geen kinderen heeft realiseert ze zich dat het nu tijd wordt dat ze ‘haar zaakjes’ maar eens moet gaan regelen. Zo heeft ze zelf al een afspraak gemaakt bij de notaris om haar testament op te laten stellen. “Want”, zo zegt ze, “ik bepaal zelf wel waar mijn nalatenschap naar toe gaat”. Een pittige tante dus, die weet wat ze wilt.

“Ik bepaal zelf wel waar mijn nalatenschap naar toe gaat”

De notaris heeft haar gewezen op het maken van een Levenstestament en legt haar uit wat ze hierin kan regelen. Dus wie mag of kan er namens mevrouw bij leven handelen, indien zij dit onverhoopt zelf niet meer kan. Ik heb met haar besproken wat wij als Cretio Partners voor haar kunnen betekenen en dat ik als vertrouwenspersoon in de rol van gevolmachtigde benoemd kan worden in haar Levenstestament.

Ik heb uiteindelijk samen met mevrouw een LevensDossier gemaakt waarin al haar bezittingen en wensen worden vastgelegd en waar deze terug te vinden zijn. Als vertrouwenspersoon is het LevensDossier heel belangrijk zodat wij volgens haar wensen en zoals zij is kunnen handelen indien ze het zelf niet meer kan. “Zo” zegt ze, “nu heb ik zelf ‘mijn zaakjes’ toch goed geregeld”.

 

Wilt u ook graag een overzicht van uw belangrijke zaken en uw nalatenschap regelen? Neem vrijblijvend contact op met onze Regionale Cretio Partners die uw vragen beantwoorden en hulp kunnen  bieden bij het opstellen en uitvoeren van uw LevensDossier.