Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Bijeenkomst lokale alliantie Financieel Veilig Ouder Worden

26SeptemberHele dagBijeenkomst lokale alliantie Financieel Veilig Ouder Worden(Hele dag: Dinsdag)(GMT+00:00)

Details

Op de Internationale Dag tegen Ouderenmishandeling (15 juni) wordt wereldwijd aandacht besteed aan deze vorm van huiselijk geweld. Jaarlijks zijn ongeveer 170.000 thuiswonende ouderen (65+) slachtoffer van ouderenmishandeling, zowel lichamelijk geweld, financiële uitbuiting of geestelijke mishandeling.

Op dinsdagmiddag 26 september 2023 geeft de lokale alliantie Financieel Veilig Ouder Worden (Rijswijk) een presentatie over wat u zelf kunt doen om financieel misbruik buiten de deur te houden. Tijdens de presentatie wordt verteld wat u zelf kunt regelen om zo lang mogelijk de regie over uw leven te houden en welke hulp u kunt inschakelen als u het niet (geheel of gedeeltelijk) meer zelf kan. Dit wordt verteld aan de hand van praktijkvoorbeelden en door vragen te beantwoorden. Ook leggen we uit wat de verschillen zijn tussen een bankmachtiging, notariële volmacht, levenstestament en testament.

De lokale alliantie is een netwerk van private en publieke partijen die hun kennis en expertise van financieel misbruik van ouderen delen om het misbruik beter te kunnen signaleren, aanpakken en voorkomen. Binnen een lokale alliantie ontstaan zogenoemde ‘korte lijnen’, waarbij de diverse disciplines elkaar leren kennen en gezamenlijk optrekken.

Naast de gemeente Rijswijk nemen onder meer de volgende partijen deel aan de lokale alliantie: GGD Haaglanden, de Rabobank, Veilig Thuis, Cretio (Regionale Cretio Partner Monique Gelderblom). Het Kruispunt en Welzijn Rijswijk. Misbruik melden Heeft u vermoedens van misbruik bij een naaste of wordt u zelf misbruikt? U kunt ouderenmishandeling in huiselijke kring melden bij Veilig Thuis. Dit is het advies- en meldpunt voor iedereen die met huiselijk geweld te maken heeft of krijgt. Op de website van Veilig Thuis vindt u meer informatie: www.veiligthuis.nl Ook kunt u bellen met Veilig Thuis op telefoonnummer 0800 2000

Meer

Tijd

26 September 2023 Hele dag(GMT+00:00)

Locatie

Lokale Alliantie

Other Events