Zoeken
Sluit dit zoekvak.

CONGRESTIFAL - Nieuw Bakje Troost

29OktoberHele dag30CONGRESTIFAL - Nieuw Bakje TroostVan oude tradities naar nieuwe taferelen(Hele dag)(GMT+00:00) Hoofdstraat 8, 3972 LA Driebergen (navigeren naar Stationsweg 15B)

Details

Van oude tradities naar nieuwe rituelen
Van oude tradities naar nieuwe rituelen betekent daarom dat we op in het laatste weekend van oktober een nieuw ritueel vormgeven door ons opnieuw te verbinden met de dood en de vergankelijkheid van ons leven. De invulling hiervan realiseren we met het congrestival NIEUW BAKJE TROOST en het aanbod alhier wisselt bij dit jaarlijks terugkerend evenement.

De laatste dagen van oktober zijn al eeuwen lang een bijzondere periode als we kijken naar de verbinding tussen het leven hier op aarde en de wereld van de gestorvenen. Door vele verschillende culturen wordt in deze tijd een feest gevierd om de gestorvenen te herdenken of om de verbinding met de gestorvenen te versterken.

Er wordt gezegd dat in deze tijd de sluier tussen de wereld van de levenden en de wereld van de doden het dunst is.

Het is het weekend van onder meer Allerheiligen, Halloween, Dias de los Muertos (Dag van de Doden) en Samhain. Ongetwijfeld zijn er nog vele andere jaarfeesten die in de loop van de geschiedenis verloren gegaan.

 

Meer

Tijd

29 Oktober 2022 - 30 Oktober 2022 (Hele dag)(GMT+00:00)

Get Directions