Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Hulp nodig bij zelfregie?

Vaak wordt mij gevraagd: wat doe je nu precies? Omdat onze dienstverlening als Partner bij Cretio heel uitgebreid en divers is, beschrijf ik meestal wat ik de laatste weken voor of met mijn cliënten heb gedaan. Op deze manier krijgen mensen vaak een beter beeld hoe het er in de Cretio praktijk aan toe gaat.

Zo ben ik nu circa een half jaar vertrouwenspersoon voor een 82-jarige man die geen directe naasten heeft (ik heb hier eerder al een blog over geschreven). Bij één van de eerste contacten heb ik een vragenlijst met hem doorgenomen volgens de methode van Positieve gezondheid/IPH. Hierbij vragen we goed door hoe iemand in het leven staat. Waar word je vrolijk van? Wat kan je zelf ondernemen en wie kan me daarbij helpen? Dus echt doorvragen hoe het met iemand gaat.

”Met handige tips van mijn kant heeft hij zelf de regie kunnen houden.”

Uit de inventarisatie kwam dat hij al ruim 30 jaar niet bij een tandarts is geweest. Dit vanwege een eerdere traumatische ervaring bij een tandarts. Hij durfde echt zelf niet de stap te zetten om naar een tandarts te gaan. Maar omdat hij nog maar enkele tanden in zijn mond had, realiseerde hij zich dat dit wel nodig was. Ik heb een gespecialiseerde tandarts voor hem gevonden en hem het vertrouwen kunnen bieden om wel naar de tandarts te gaan. Inmiddels zijn we een aantal maanden verder en gisteren heeft hij weer stralend kunnen lachen met een mond vol tanden.

Met dezelfde man heb ik ook zijn komende belastingaangifte besproken. Hij doet dit nog altijd zelf. Let wel, met de papieren versie. Belangrijk is ook dat hij dit vooral zelf blijft doen, maar ik kijk als zijn vertrouwenspersoon wel met hem mee. Met handige tips van mijn kant heeft hij zelf de regie kunnen houden. Hier geldt zeker ons motto: Dat u het zelf kúnt wil niet zeggen dat u het alleen móet.

Dit is natuurlijk maar een korte blik op de dienstverlening die Cretio kan bieden. Graag helpen wij u om een nieuw perspectief te vinden na een ingrijpende levensverandering. Wij zijn uw vertrouwenspersoon met levenservaring en kennis van zaken waar het juridische, fiscale, administratieve en emotionele kwesties betreft. We kijken graag samen de situatie, inventariseren wat nodig en mogelijk is, schakelen ons netwerk en staan vooral praktisch terzijde.