Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Eet pure chocolade!

Eet pure chocolade. Wat een leuke positieve manier om uit de voorjaarsvermoeidheid te komen. Onderstaande tips geven ons de boost die nodig is om positief te blijven en vol energie aan de slag te gaan. Juist in deze corona tijd kunnen we dat wel gebruiken. 

1. Voorjaarsvermoeidheid

In deze tijd van een minimum aan sociale contacten kan de eenzaamheid en somberheid snel toeslaan. Niet alleen bij ouderen die hun klein- en kinderen niet meer kunnen zien. Ook jongere mensen kunnen dit ervaren. Denk aan het thuiswerken, waarbij je de gezelligheid van en het sparren met collega’s mist, even dat grapje op de werkvloer dat je werkdag zo leuk maakt.

2. Verras jezelf

In een artikel van het AD van 12 april j.l. staat een leuk artikel  me daarin het advies om jezelf uit te dagen en te verassen. De volgende tips kunnen je helpen om wat meer positiviteit in je leven te brengen en zo de voorjaarsvermoedheid te laten verdwijnen:

  1. Eet pure chocolade.
  2. Koop een citroenboompje. De geur maakt je blij!
  3. Zet de wekker en sta op als die af gaat. Zo blijft je in de pas lopen met je biologische klok.
  4. Prik de voorjaarsvermoeidheid door met acupunctuur.
  5. Verras jezelf en doe dingen die je leuk vindt.
  6. Sport buiten.
  7. Daag jezelf uit en doe iets nieuws

3. Verras ook anderen

Deze tips zijn bruikbaar voor de contacten met een groot deel van onze (oudere) klanten. De huidige  situatie stelt mij eveneens voor de vraag en uitdaging hoe hier mee om te gaan. Want hoewel het verstandig is elkaar fysiek niet te ontmoeten, is het tegelijkertijd zo hard nodig om in contact te zijn. Laat ons richten op de taken die we nog wel op een creatieve manier kunnen doen, zoals het regelen van levenstestament via beeldtelefoon met de notaris. Ook wordt nu de sociale omgang met buren en mensen in de omgeving intensiever en dat nodigt uit om elkaar meer in te schakelen.  Social media worden veel gebruikt om regelmatig met elkaar in contact te blijven. Deze tips kunnen helpen om het leven in sociale isolatie nog aangenamer te maken.

3. Wij helpen U graag!

Tot slot: Wil je hulp om wat positiviteit in je leven te brengen? Neem dan contact op met een Cretio Partner in de buurt. We helpen je graag!